۰۱ مهر ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۹۹۱۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۱ - ۰۱-۰۷-۱۴۰۳
کد ۹۹۹۱۷۲
انتشار: ۰۸:۴۱ - ۰۱-۰۷-۱۴۰۳

اولین شهید جنگ عراق با ایران که بود؟ | داستان خلبانی که هواپیمایش ۳۱ سال بعد در یک رودخانه پیدا شد (+عکس)

اولین شهید جنگ عراق با ایران که بود؟ | داستان خلبانی که هواپیمایش ۳۱ سال بعد در یک رودخانه پیدا شد (+عکس)
آخرین روز تابستان ۱۳۵۹، ستوان خلبان خالد حیدری به همراه خانواده اش در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان بود. مرخصی داشت و در خانه ماند. به دلیل حمله هواپیماهای عراقی مرخصی‌اش لغو شده بود و باید می‌رفت. همسرش مخالفت می‌کرد اما او مدام همسرش قانع می‌کرد و اصرار به رفتن داشت.

یک خلبان در عملیات انتقام، در حالی که به همراه تیم آلفارد از پایگاه سوم شکاری مأمور بمباران پایگاه هوایی کوت در استان میسان عراق بود هواپیمایش مورد اصابت یک فروند موشک سام قرار گرفت و در رود دجله سقوط کرد.

اولین شهید جنگ عراق با ایران که بود؟ | داستان خلبانی که هواپیمایش ۳۱ سال بعد در یک رودخانه پیدا شد

به گزارش همشهری آنلاین، آخرین روز تابستان ۱۳۵۹، ستوان خلبان خالد حیدری به همراه خانواده اش در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان بود. مرخصی داشت و در خانه ماند. به دلیل حمله هواپیماهای عراقی مرخصی‌اش لغو شده بود و باید می‌رفت. همسرش مخالفت می‌کرد اما او مدام همسرش قانع می‌کرد و اصرار به رفتن داشت.

روز اولی که عراق حمله کرد، بعد از دو ساعت، خالد حیدری می‌خواست از خانه خارج شود. به همسرش گفت: «من می‌روم شاید برگشتنی نباشم، نزد مادرم برو، اینجا امن نیست.» همسرش ساکی را که نقشه‌های جنگی‌ خالد در آن بود برایش حاضر کرد. خالد از همسرش خواست تکه‌ای از موهای دخترشان «طلا» را در ساک او بگذارد. همسرش این خواسته او را اجابت کرد و خالد رفت تا پرواز کند.

پروازش آخرین پرواز او در اولین روز جنگ شد. خانواده‌اش از شهادت او خبر داشتند تا این‌که همه هم‌رزمانش بازگشتند اما خبری از خالد نشد. مأموریت او خارج از مرزهای ایران بود و همسرش همواره منتظر بازگشتش بود.

پس از سال‌ها، در یک عملیات اکتشاف در سال ۱۳۹۱ در یک قبرستان در شهر کوت، پیکر خلبان‌های آلفا رد پیدا و به ایران بازگرداننده شد و پس از یک مراسم پیکر خالد حیدری به زادگاهش مهاباد منتقل شد و در آن‌جا به خاک سپرده شد. بعدها در عملیات لایه‌روبی رودخانه دجله لاشه متلاشی شده هواپیمای عملیات آلفا رد پیدا شد. مستند آلفارد، به کارگردانی هوشنگ میرزایی، به موضوع این عملیات پرداخته‌است.

اولین شهید جنگ عراق با ایران که بود؟ | داستان خلبانی که هواپیمایش ۳۱ سال بعد در یک رودخانه پیدا شد

  • عملیات انتقام (آلفای سرخ)

عملیات استراتژیک هوایی «انتقام» ساعت ۱۴ روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به فاصله ۲ ساعت پس از حمله نیروی هوایی عراق به چند پایگاه هوایی در ایران در پاسخ به این حمله، با عنوان «انتقام» با بمباران هوایی دو پایگاه هوایی عراق به منظور اثبات فعال بودن نیروی هوایی ایران به نیروهای عراقی انجام گرفت.

دسته اول به رهبری سرگرد خلبان جهانگیر ابن‌یمین با نام پروازی«البرز» در یک آرایش پروازی چهار فروندی، از پایگاه هوایی بوشهر برخواسته و در ساعت ۱۷ نخستین بمب‌های خود را بر روی پایگاه هوایی شعیبیه در استان بصره رها کردند.

دسته دوم با نام پروازی آلفای سرخ «رد -آلفا» به رهبری سرگرد خلبان سید جلیل پوررضایی، از پایگاه هوایی نوژه در ساعت ۱۷:۵۵ نخستین بمب‌های خود را بر پایگاه هوایی کوت رها کردند.

خالد حیدری در عملیات انتقام، در حالی که به همراه تیم آلفارد از پایگاه سوم شکاری مأمور بمباران پایگاه هوایی کوت در استان میسان عراق بود هواپیمایش مورد اصابت یک فروند موشک سام قرار گرفت و در رود دجله سقوط کرد. در این حمله خلبان محمد صالحی هم به همراه خالد حیدری مفقود شد. با این اتفاق خالد حیدری اولین شهید نظامی ایران در جنگ ایران و عراق لقب گرفت.

برچسب ها: اولین شهید ، جنگ
ارسال به دوستان
موشک باران حزب الله لبنان علیه شمال اسرائیل / شهرک نشینان در پناهگاه ها / آتش سوزی گسترده مقابله با تغییرات آب‌وهوا با ایجاد شهرهای شناور (+عکس) کدام غذاها برای افراد عصبانی ممنوع است؟ +جزئیات پیش‌بینی وضعیت هوا/ رگبار و رعد و برق در این استان‌ها یک ترکیب بی‌نظیر برای کاهش وزن قوانین سخت‌گیرانه اروپا باعث خداحافظی با ابَرخودروی نیسان شد (+عکس) در صدا و سیما چه خبر است؟ کشورهای عربی باید شرمنده باشند تعطیلی دفتر الجزیره در فلسطین در حمله ارتش اسرائیل کدام کشورها بیشترین درآمد را در جهان و خاورمیانه دارند؟(اینفوگرافی) قهوه به این ۷ دلیل عمر ما را طولانی می‌کند استاد دانشگاه تهران: مذاکره با اروپا را باید مقدمه مذاکره با امریکا قرار دهیم/ گفت وگو از طریق عمان و عراق جواب نداده پوستر معنادار سایت رهبری بعد از انفجارهای پیجری در لبنان پنج مکتب فلسفه در یونان باستان ویتامین D را هیج وقت اینگونه مصرف نکنید ارتقاء امنیت جوشکاران با طراحی یک ساعت مچی هوشمند